Swedish

From FreecycleFAQ
Jump to: navigation, search

Group Description

Bästa före detta Freecycle(R)-medlem.

Du får det här meddelandet eftersom du har valt att säga upp din prenumeration på den här Freecycle-gruppen. Om du inte har valt att säga upp prenumerationen kan du besvara det här meddelandet och ange dina uppgifter.

Tack för att du har hjälpt till att göra Freecycle-nätverket till något speciellt. Nu när du har sagt upp prenumerationen vill vi påpeka att det kan ta Yahoo Groups tre dagar innan de har hanterat din begäran. Vi ber om ursäkt för fördröjningen. Det kan också hända att du får e-postmeddelanden under den här perioden.

Om du försöker att säga upp din prenumeration eller ändra till "no e-mails" (inga e-postmeddelanden), eller göra någon annan typ av ändring, leder det bara till att processen fördröjs ytterligare (lägg till en dag för varje ny ändring).

Du kan skapa ett filter i ditt e-postprogram som dirigerar dina Freecycle-meddelanden till papperskorgen om du inte vill få dem i inkorgen.

Med vänlig hälsning

Moderatorns namn Moderator Din Stad Freecycle(R)-grupp http://groups.yahoo.com/group/Freecycle-gruppens namn


Copyright - 2003 The Freecycle Network (http://www.Freecycle.org). Med ensamrätt. Freecycle och Freecycle-logotypen är varumärken som tillhör The Freecycle Network i USA och/eller andra länder.


Welcome

Välkommen som ny Freecycle(R)-prenumerant.

Du är nu medlem i Freecycle-gruppen Din Stad.

http://groups.yahoo.com/group/Freecycle-gruppens namn

Om du vill skicka meddelanden till alla medlemmar i den här gruppen adresserar du ditt e-postmeddelande till: Freecycle-gruppens namn@yahoogroups.com.

Läs de riktlinjer som du fick innan du gick med i Freecycle-gruppen.

Obs! Gå till Freecycles hemsida, http://freecycle.org, om du vill ha mer information om organisationen, lokala grupper på andra orter och mycket mer.

Om du vill lämna gruppen skickar du ett e-postmeddelande till: Freecycle-gruppens namn-unsubscribe@yahoogroups.com.


Ha det så trevligt och välkommen ombord!

Moderatorns namn Moderator Din Stad Freecycle(R)-grupp http://groups.yahoo.com/group/Freecycle-gruppens namn


Copyright - 2003 The Freecycle Network (http://www.Freecycle.org). Med ensamrätt. Freecycle och Freecycle-logotypen är varumärken som tillhör The Freecycle Network i USA och/eller andra länder.


Etiquette/Rules

Bästa Freecycle(R)-medlem,

Tack för att du är med i Freecycle-nätverket. Det här meddelandet skickas till alla nya prenumeranter och regelbundet till hela listan. Om inte meddelandet har ändrats sedan du läste det förra gången behöver du inte läsa vidare. Datum för senaste ändring: January 13 2010

Om du precis har gått med i Freecycle, eller vill friska upp minnet för att kunna utnyttja Freecycle-gruppen på bästa tänkbara sätt, ska du läsa vidare. Det här meddelandet innehåller viktig information för alla Freecycle-medlemmar och besvarar MÅNGA av de vanligaste frågorna.

Freecycle matchar ihop människor som har saker som de inte längre behöver med människor som fortfarande skulle ha nytta av dessa saker. Målet är att hålla användbara saker borta från våra soptippar. Genom att använda saker som vi redan har på den här jorden minskar vi överkonsumtion, tillverkar färre varor och minskar den belastning som soptipparna utgör på vår jord. En annan fördel med att vara med i Freecycle är att vi blir uppmuntrade att släppa taget om saker som vi inte längre behöver samtidigt som vi hjälper andra i vår närhet.

Din Stad Freecycle startades January 13 2010 och är en gren av en otroligt snabbt växande internationell Freecycle-rörelse som började i Tucson, Arizona, USA den 1 maj 2003 och som nu har vuxit till tusentals grupper över hela världen.

ANVÄNDA FREECYCLE-LISTAN Om du vill publicera en artikel skickar du bara ett e-postmeddelandet till Freecycle-gruppens namn@yahoogroups.com.

Du kan även publicera, läsa eller besvara meddelanden samt redigera dina medlemsinställningar (inklusive alternativ för att skicka e-postmeddelanden), direkt på den lokala gruppens hemsida: http://groups.yahoo.com/group/Freecycle-gruppens namn

Om du vill säga upp din prenumeration skickar du ett e-postmeddelande till: Freecycle-gruppens namn-unsubscribe@yahoogroups.com

Mer information om Freecycle-nätverket och en lista med andra Freecycle-grupper finns på: http://freecycle.org/ (Ett besök där rekommenderas verkligen!)


REGLER OCH ETIKETT INOM FREECYCLE För att den lokala gruppen ska fungera smidigt och vara hänsynsfull tillämpas de allmänna riktlinjerna på så sätt att efter två regelbrott kan en medlem tas bort från den lokala gruppen av den lokala moderatorn.

1) DET SKA VARA GRATIS, LAGLIGT OCH LÄMPLIGT FÖR ALLA ÅLDRAR.

2) ÄMNESRAD PÅ DINA MEDDELANDEN. Använd dessa fraser för att göra det enkelt för andra att radera eller visa meddelandet:

FINNS: soffa, centralt. [Har du flera saker? Samla allt i samma e-postmeddelande, är du snäll.] TAGIT EMOT: soffa ÖNSKAS: soffa, oavsett skick. [Använd den här rubriken sparsamt och erbjud inga pengar. Och du ber självklart inte om exklusiva saker som till exempel en diamantring.]

3) ANSLÅ INTE SAMMA "ÖNSKAS"-MEDDELANDE MER ÄN EN GÅNG PER MÅNAD.

4) INGEN POLITIK, INGEN SKRÄPPOST, INGA PENGAR, INGA PERSONLIGA ANGREPP ELLER OFÖRSKÄMDHETER, INGA RELIGIÖSA OMVÄNDNINGSFÖRSÖK. Vi ber er att respektera mångfalden bland våra medlemmar.

5) DIN UNGEFÄRLIGA PLATS: Försök att ta med detta på ämnesraden och i e-postmeddelandets text. "FINNS: soffa, Storgatan".

6) ANVÄND ENDAST ETT E-POSTMEDDELANDE. Har du flera saker att ge bort? Skicka endast ett e-postmeddelande och numrera varje sak för att hålla ordning på dem. På så sätt minskar antalet e-postmeddelanden som vi alla tar emot.

7) KAN VI ANVÄNDA FREECYCLE FÖR ATT HITTA NYA HEM ÅT HUSDJUR? Ja, om det är lagligt och om du är omtänksam. Meddelanden som avser husdjur för uppfödning är inte tillåtna i Freecycle-grupper.

8) INGEN BYTESHANDEL ELLER FÖRSÄLJNING. Alla objekt som anslås på Freecycle ska anslås utan villkor.

9) SVAR SKA ENDAST SKICKAS TILL GIVAREN. Det gör att antalet e-postmeddelanden hålls nere.

10) HÄMTNING. Kom överens om vad som passar. Ett tips är att vänta tills du har flera svar, eller kanske till dagen efter, och därefter välja lämplig mottagare. Det är en del av nöjet. Du kan fundera på att ge förtur till välgörenhetsorganisationer om någon sådan skulle svara på ditt meddelande. Det är bättra att komma överens med en person som ska hämta föremålet, i stället för att säga "det står utanför porten, först till kvarn". Annars kommer du snabbt att bli impopulär i din lokala grupp. Lämna endast ut ditt telefonnummer till en person i taget eller be om mottagarens telefonnummer. Annars kommer du att få massor av telefonsamtal.

11) EN KORT KOMMENTAR OM FREECYCLES ETIKETTREGLER: "Var trevlig." Vi är en härlig grupp, så när du planerar att hämta ett föremål från en annan Freecycle-medlem hör det till att underlätta för den andra personen när ni bestämmer en tid genom att komma i tid. Den andra personen ger dig faktiskt något som du behöver och begär inget i gengäld, förutom att du kommer till den plats som ni kommit överens om, i tid, eller hör av dig om du skulle bli försenad.

TIPS OM HUR DU KAN ORDNA ALLA E-POSTMEDDELANDEN SOM DU FÅR:

a) SKAPA EN SEPARAT E-POSTMAPP OCH LÅT ALLA FREECYCLE-MEDDELANDEN AUTOMATISKT DIRIGERAS DIT. Skapa en separat mapp i Outlook Express, eller i något annat e-postprogram, och låt Freecycle-meddelandena skickas dit automatiskt genom att använda en ny regel som du skapar under Verktyg/Regler för meddelande/E-post. De flesta webbaserade e-posttjänster som är gratis, till exempel Yahoo eller Gmail, tillhandahåller filterverktyg för användare.

b) DU KAN OCKSÅ STÄLLA IN DITT YAHOOGROUPS-KONTO PÅ "DAILY DIGEST" ELLER "SPECIAL NOTICES" (du läser helt enkelt meddelandena online). Du kan återställa dina egna personliga inställningar på huvudgruppens hemsida (under "Edit My Membership", överst på sidan, nära mitten).

VIKTIGT! ÄNDRINGAR AV KONTOT UTFÖRS INTE OMEDELBART. När en användare redigerar sina inställningar tar det en viss tid innan Yahoo har utfört ändringarna. Kort sagt, det kan ta flera dagar innan de utförs. Skicka därför inga meddelanden till moderatorn med kommentarer som "Jag ändrade mina inställningar/sa upp min prenumeration igår, varför får jag fortfarande e-postmeddelanden?" Ha bara lite tålamod, alla ändringar kommer att utföras. Försök inte att göra om ändringen eftersom det kan leda till ytterligare fördröjning.

Om du stöter på andra problem kan du läsa hjälpen för Yahoo! Groups på: http://help.yahoo.com/help/us/groups/

Tänk på att du när som helst KAN ta bort dina egna meddelanden från meddelandelistan (om till exempel någon har hämtat det föremål som du har erbjudit, eller om du har fått det föremål som du ville ha eller om du har anslagit något av misstag). Gå tillbaka till ditt originalmeddelande och visa det på skärmen. Under meddelandefältet ska du titta efter: Reply/Forward/View Source/Unwrap Lines/Delete

Klicka på "Delete". Nu bör meddelandet vara borta. (Observera dock att när du tar bort ett meddelande skickas det ändå till medlemmar som tar emot enskilda e-postmeddelanden och det ingår fortfarande i nästa bunt för de som har ställt in något "digest"-alternativ.)


FRISKRIVNINGSKLAUSUL: MEDLEMMAR I FREECYCLE-NÄTVERKET ANVÄNDER LISTAN PÅ EGEN RISK. Vidta lämpliga åtgärder för att skydda dig och ditt privatliv när du anslår till listan och när du deltar i något utbyte. Genom att gå med i listan accepterar du att varken hålla listans ägare eller moderatorer, eller någon annan som är knuten till Freecycle.org, ansvariga för eller skyldiga till eventuella omständigheter som härrör från utbyten eller kommunikation kopplad till Freecycle.

SÄKERHET. Var uppmärksam! När du bokar ett möte för att hämta eller lämna ett föremål är det varje enskild Freecycle-medlems ansvar att vara uppmärksam och medveten om den eventuella risk det medför att stämma möta en "främling". Freecycle åtar sig inget ansvar för den risken.

Om du till exempel är kvinna och lever ensam kan du säga att du lämnar föremålet utanför porten eftersom du inte är hemma, eller komma överens om att ni träffas på en offentlig plats.


Det var det hela! Ha det så trevligt och håll användbara saker borta från våra soptippar!

Med vänliga hälsningar från din Freecycle-moderator,

Moderatorns namn Moderator Din Stad Freecycle(R)-grupp http://groups.yahoo.com/group/Freecycle-gruppens namn


Copyright - 2003 The Freecycle Network (http://www.Freecycle.org). Med ensamrätt. Freecycle och Freecycle-logotypen är varumärken som tillhör The Freecycle Network i USA och/eller andra länder.


Farewell Letter

Bästa före detta Freecycle(R)-medlem.

Du får det här meddelandet eftersom du har valt att säga upp din prenumeration på den här Freecycle-gruppen. Om du inte har valt att säga upp prenumerationen kan du besvara det här meddelandet och ange dina uppgifter.

Tack för att du har hjälpt till att göra Freecycle-nätverket till något speciellt. Nu när du har sagt upp prenumerationen vill vi påpeka att det kan ta Yahoo Groups tre dagar innan de har hanterat din begäran. Vi ber om ursäkt för fördröjningen. Det kan också hända att du får e-postmeddelanden under den här perioden.

Om du försöker att säga upp din prenumeration eller ändra till "no e-mails" (inga e-postmeddelanden), eller göra någon annan typ av ändring, leder det bara till att processen fördröjs ytterligare (lägg till en dag för varje ny ändring).

Du kan skapa ett filter i ditt e-postprogram som dirigerar dina Freecycle-meddelanden till papperskorgen om du inte vill få dem i inkorgen.

Med vänlig hälsning

Moderatorns namn Moderator Din Stad Freecycle(R)-grupp http://groups.yahoo.com/group/Freecycle-gruppens namn


Copyright - 2003 The Freecycle Network (http://www.Freecycle.org). Med ensamrätt. Freecycle och Freecycle-logotypen är varumärken som tillhör The Freecycle Network i USA och/eller andra länder.